Nieuws

Met trots presenteren we deze nieuwspagina op onze website. Deze sectie zal regelmatig worden bijgewerkt met belangrijke informatie en updates over ons bedrijf en onze dienstverlening. We hopen dat deze nieuwsberichten een waardevolle bron van informatie zullen zijn voor onze klanten en bezoekers. Houd deze pagina dus in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen. Bedankt voor uw interesse en we hopen u snel weer terug te zien!

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Provadie-app

Voor de door ons uitgebrachte en door het NWWI #gevalideerde woningtaxaties maken wij sinds begin dit jaar gebruik van de Provadie-app.
Deze faciliteit bezorgd ons een rustige en uniforme werkwijze waardoor wij in staat zijn het te taxeren pand zeer grondig en gestructureerd op te nemen en de taxatierapporten geheel digitaal en efficiënt uit te werken en te laten valideren door het NWWI.
Taxeren doen wij dus tegenwoordig helemaal zonder papier en hierdoor zijn wij sinds 2022 voor de woningtaxaties een paperless-office (papierloos-kantoor). Dit helpt ons tevens om voor onze andere werkzaamheden te proberen dezelfde papierloze slag te maken.

De waardestijging van je woning vermindert het risico van je hypotheek.

Risico-opslag bij hypotheekrente, ooit heb je er voor getekend, maar er is geen geldverstrekker die er uit zichzelf bij je op terug komt.

De huizenmarkt stijgt en dat merk je onder andere aan je WOZ-beschikking. Je kan hier voordeel uithalen zonder je woning te verkopen. Hoe lager je hypotheek is ten opzichte van de waarde van de woning, hoe lager ook het risico is voor de bank. De verhouding tussen lening en woningwaarde heet in vakjargon LTV (Loan To Value), dus dat is de verhouding tussen je hypotheekbedrag en de woningwaarde. Die kan dus met de tijd gunstiger zijn geworden.

Veel geldverstrekkers verlagen de risico-opslag of verstrekken een rentekorting bij een gunstigere LTV; het loont dus de moeite om dit uit te zoeken bij je eigen lopende hypotheek.

Een taxatie van je woning kan dan heel zinvol zijn, want dat is waar de geldverstrekkers hun beslissing op baseren.

Regelmatig taxeren wij voor deze aanpassing van de hypotheekvoorwaarden en dat loont dus zeker de moeite. Laat dit gevonden geld niet liggen.